"Гройсман уперся. Вже 4 години сидять": Стало відомо, чому затягується призначення нового прем'єра

Якщо рішення по створенню коаліції і обрання прем'єр-міністра не буде прийнято до 18:00 завтра, 13 квітня, тоді президент може скористатися своїм конституційним правом розпустити парламент.

Адміністрація президента. Ілюстрація:justicekyiv.gov.ua

Відправлення у відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і призначення на цю посаду нинішнього спікера Ради Володимира Гройсмана можуть затягнутися. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

В Адміністрації президента проходило засідання "стратегічної сімки", в яку входять президент Петро Порошенко, спікер парламенту Володимир Гройсман, голова Адміністрації президента Борис Ложкін, голова фракції "БПП" Юрій Луценко, секретар РНБО Олександр Турчинов, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і глава МВС Арсен Аваков.

"Не можуть вирішити з міністерством економіки, Гройсман уперся. Вже 4 години сидять", - повідомляє один з джерел. Відзначається, що Гройсман пропонує, щоб Міністерство економіки очолила Юлія Ковалів.

За деякими даними, отриманими виданням від поінформованих джерел, Гройсман знову погрожує відмовитися очолювати уряд.

Також стало відомо, що президент Петро Порошенко поставив фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді крайній термін до 18:00 завтрашнього дня і пригрозив перевиборами.

Про це повідомив глава фракції Юрій Луценко у внутрішньому чаті членів фракції в програмі Viber. Це ж підтвердили два інших депутата парламенту.

Якщо рішення по створенню коаліції і обрання прем'єр-міністра не буде прийнято до завтра, 13 квітня, тоді президент може скористатися своїм конституційним правом розпустити парламент.

"Завтра ми повинні провести рішення або йти на вибори", - пише своїм колегам по фракції її голова Луценко.

У свою чергу депутат від фракції БПП Сергій Лещенко прогнозує, що 12 квітня голосування не буде. "Переговори по Кабміну Гройсмана зайшли в глухий кут. Сьогодні нічого не буде. Гройсман та Банкова сперечаються, хто призначить лояльних міністрів", - пише Лещенко у своєму Twitter.

"Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову. Гройсман знову відмовляється. На Банковій психують і шукають альтернативу. Альтернативи немає (Клімкін - це несерйозно). Не приведи Боже, закінчиться тим, що Яценюк залишиться. Ну, або Гройсман отримає все, чого бажає.

Так або інакше, Банкова вже продемонструвала погану політичну імпотенцію, неможливість сповна реалізовувати бажане ", - зазначає журналіст Соня Кошкіна на своїй сторінці в Facebook.

Також в розпорядження видання Апостроф потрапили фотографії з листуванням, яке ведуть народні депутати в Раді, обговорюючи склад Кабміну.

Перше листування веде Ірина Подоляк, народний депутат з фракції "Самопоміч". Нагадаємо, раніше вона викликала скандал з смс-листуванням, в якій висловлювався жаль про те, що діти, які впали в оркестрову яму у Львівському театрі, не покалічилися.

А цю переписку веде нардеп з партії "Свобода" Михайло Головко.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков також розповів про складнощі, що виникли на переговорах щодо нового складу Кабінету Міністрів. Про це Аваков написав в своєму Twitter.

"Переговори щодо нового Кабміну перетворюються на фарс. У середовищі партнерів немає згоди щодо кандидатур від БПП. Народний фронт чекає, але будь-якому терпінню є край", - зазначив Аваков.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...