Гроші Арбузова: ГПУ має намір перевірити рахунки екс-віце-прем'єра

Слідство встановило, що за період перебування на державних посадах С.Арбузов відкрив 15 рахунків в чотирьох банках, на які надійшло 41,23 млн грн, EUR 156 тис. І $177 тис, що не відповідає задекларованим доходам чиновника.

Сергій Арбузов. Фото:  aspekty.net.

Слідчі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури отримали дозвіл на звернення до компетентних органів Сполученого Королівства і Британських Віргінських островів із запитом по двох компаніях екс-першого-віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Про це повідомив веб-сайт "Наші гроші" з посиланням на постанови Печерського райсуду Києва, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, слідчі дії здійснюється у кримінальному провадженні №42014000000000925 від 10 вересня 2014 року, що порушено за фактом незаконного збагачення в особливо великих розмірах колишнього глави Національного банку України (2010-2013 рр.) І першого віце-прем'єра (2013-2014 рр.) С.Арбузова.

За даними видання, слідство хоче отримати дані про засновників, бенефіціарів, уповноважених осіб, зразки їхніх підписів, печаток, доручень та інших документів, що мають відношення до створення та функціонування компаній Neoform Universal LPP і Reamex Invest S.A. за весь період їх діяльності.

Згідно з повідомленням, слідство встановило, що рахунки Neoform Universal LLP і Reamex Invest S.A., бенефіціаром яких з січня 2009 року по серпень 2010 року був С.Арбузов, відкриті в латвійському банку PrivatBank AS.

"Слідство встановило, що за період перебування на зазначених посадах С.Арбузов відкрив 15 рахунків в чотирьох банках. Загальний обсяг надходжень на його рахунки склав 41,23 млн грн, EUR 156 тис. І $177 тис. Це не відповідає обсягам задекларованих С.Арбузовим доходів ", - йдеться в повідомленні.

У ньому також вказується, що С.Арбузов підтримує тісні зв'язки з матір'ю, братом і дружиною: за даними слідства, загальний обсяг надходжень на рахунки матері - 4,79 млн грн, $40 тис. І EUR 37 тис., брата - 64,07 млн грн, $ 230 тис., дружини - 480 млн грн і $ 41,01 млн.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...