Гроші на квартиру Лещенку давали жінки: В НАБУ назвали джерела отримання нардепом коштів для придбання пентхауса

Артем Ситник підтвердив законність походження коштів Сергія Лещенка, які він сплатив за квартиру, та все ж вказав на ряд порушень, що підпадають під ознаки адміністративного правопорушення.

Гроші Лещенка чисті. Фото: korrespondent.net.

Директор Національного корупційного бюро України Артем Ситник повідомив, з яких джерел народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко отримав кошти на придбання елітної квартири. Про це Ситник повідомив під час прес-конференції, передають Патріоти України.

За словами Ситника, перевірка законності отримання коштів на придбання Лещенком квартири показала, що вона була придбана на кошти, які надійшли з чотирьох джерел. «Перше й основне – 3 млн 770 тис. - отримана позика паном Лещенко від Олени Притули (співзасновник видання «Українська правда» - Ред.).

77 тис. дол. США, що дорівнює 1 млн 998 тис. – зняті кошті з депозитів, які оформлені на матір Лещенка – Лещенко Тетяну Яківну.

150 тис. грн отримано від цивільної дружини Топольської. Інша частина коштів у розмірі приблизно 1 млн 780 тис. – особисті заощадження Лещенка», - сказав Ситник.

Ситник також зазначив, що у ході перевірки було виявлено ряд порушень, які підпадають під ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. НАБУ скерує матеріали перевірки до НАЗК з проханням дати роз’яснення та оцінку цим фактам.

Нагадаємо, 6 вересня ЗМІ написали, що Лещенко придбав квартиру площею майже 200 кв. метрів у новому будинку в центрі Києва. Лещенко закликав Національне агентство із запобігання корупції та НАБУ провести перевірку з приводу придбання ним квартири, заявивши, що гроші, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, а її купівля не порушила відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...