"Гуманні браття" відмовили: Геращенко пояснила, чому українські бранці, які перебувають у полоні ворога, не отримають листів від рідних

Представники так званих "республік" відмовилися передати листи українським полоненим.

Ірина Геращенко. Фото: ЖЖ"Зранку перед вильотом в Мінськ встигла прочитати всю парламентську пошту і підготувати кілька звернень - відповідей на листи громадян, які, сподіваюся, допоможуть вирішити конкретні проблеми людей. Схоже, це був єдиний конструктив за день. Бо все інше - без коментарів", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Ірина Геращенко, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"В Мінську представники ОБСЄ віддали мені мої листи до наших заручників, бойовики так і не дозволили сторонній і нейтральній місії ОБСЄ передати листи бранцям. Це - яскраве свідчення про можливості і вплив посередників переговорного процесу. Я вимагала від росіян передати ці листи їх " гуманітарним конвоєм", що шастає Донбасом. Російські "гуманні браття" відмовилися, бо ж в конвої не листи возять, а дещо інше.

Так само координатору від ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фрішу не дозволили зустрітися з бранцями на окупованих територіях, коли він минулого тижня відвідував ОРДЛО. І навіть відмовилися надати інформацію про їх реальне місце утримання. Так само до бранців не пускають ані Червоний Хрест, ані " Лікарів без кордонів " , ані інші місії.

При цьому пан Фріш мав змогу відвідати слідчі ізолятори на українській території і безперешкодно поспілкуватися про умови утримання з тими, хто порушив закон. Також представники ОРЛО так і не змогли пояснити ОБСЄ, чому й досі не відкрито КПВВ в Золотому і чому люди мордуються в 40-градусну спеку в єдиній на Луганщині черзі в Станиці Луганській.

Щодо звільнення заручників, то я, заради справи, утримаюся від жодних коментарів на цю тему до того дня, доки ми не звільнимо хлопців. Прошу журналістів, ЗМІ і родини заручників з розумінням поставилися до цієї позиції. Будуть новини - буде й інформація. Поки що все без змін, на жаль".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...