І ще раз про мову: У кулуарах ПАРЄ Угорщина розіграла проти України брудну провокацію (фото)

Угорці поширили листівки, у яких написано, що українське законодавство є найгіршим у Східній Європі. Наводяться порівняння з Сербією, Румунією, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою та Польщею.

Зал засідань ПАРЄ. Ілюстрація:5 канал

Противники мовної політики українського закону "Про освіту" в коридорах Палацу Європи у Страсбурзі, де зібралася Парламентська асамблея Ради Європи, поширили пам'ятки, які стверджують про те, що Київ обмежує вивчення як мов меншин, так і державної мови. Про це пише Європейська правда, передають Патріоти України.

У брошурах, які роздають депутатам, написано, що українське законодавство є найгіршим у Східній Європі. Наводяться порівняння з Сербією, Румунією, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою та Польщею.

Згідно з текстом листівки, Україна створює не тільки перешкоди для навчання представників нацменшин їх рідних мов, але також "заважає вивченню української мови". Причому стверджується, що представникам меншин викладають українську як рідну мову, а не як іноземну. Нібито через це, а також через неналежну кваліфікацію вчителів, угорці на Закарпатті мають погані результати ЗНО з української мови.

"Новий закон про освіту знищує школи з викладанням на мовах меншин", - сказано в брошурі.

У пам'ятках не вказані дані про автора, але у виданні припускають, що це представники Угорщини.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...