"Я дійсно хотів його привезти до Києва": Турчинов пояснив, навіщо намагався у лютому 2014 спіймати Януковича

Секретар РНБО наголосив, що в результаті втечі екс-президента виник юридичний казус, котрий залишав Україну без законної влади, оскільки в Конституції не передбачено, що чинний президент може втекти.

Турчинов пояснив, навіщо намагався впіймати Януковича. Ілюстрація:http://uapress.info/

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів про спроби захопити в лютому 2014 року президента країни Віктора Януковича. Про це він зазначив в інтерв'ю Цензор.нет, передають Патріоти України.

У результаті втечі Януковича виник юридичний казус, котрий залишав Україну без законної влади, оскільки в Конституції не передбачено, що чинний президент може втекти.

"Правда полягала в тому, що я дійсно намагався його спіймати і привезти до Києва. Тому мені було важливо зловити і доставити в Київ Януковича. Я б знайшов "аргументи", щоб переконати його написати заяву про добровільну відставку і потім відправив би до Лук'янівського СІЗО, де він би очікував справедливого вироку суду за свої злочини", - заявив Турчинов.

Крім того, на його думку, Янукович міг заявити про перенесення в один зі східних регіонів країни своєї адміністрації, що створювало загрозу розколу України.

"Я зміг заблокувати його виліт за межі країни і змусив посадити вертоліт. Але, зрозуміло, що в Донецьку, де він приземлився, не було кому його затримати. Він з охороною пересів на машини і вирушив до Криму", - розповів Турчинов.

Після цього Турчинов літаком відправив до Криму Авакова і Наливайченка, з невеликою групою добровольців зі спецназу.

"Але вони не змогли його виколупати звідти, бок Янукович сховався на військово-морській базі РФ, з якої його переправили до Росії", - підсумував секретар РНБО.

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...