"Я говорила з тими, хто тримав мене в полоні": Надія Савченко в ПАРЄ розповіла про відвідини "ЛНР" і "ДНР"

Народний депутат Верховної Ради переконує, що настрої 70% людей на непідконтрольних територіях змінилися і вони тепер хочуть в Україну.

Надія Савченко. Фото: УНІАН.

Представник України в Парламентській асамблеї Ради Європи, депутат Верховної Ради від «Батьківщини» Надія Савченко у своєму виступі на сесії в Страсбурзі заявила, що недавно відвідала окуповані райони Донбасу і переконалася, що ставлення бойовиків «ДНР» і «ЛНР» до України змінилося. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ГОРДОН.

«Я була на окупованій території недавно. Спілкувалася з людьми. І з тими, хто брав мене в полон. Настрої там змінилися у 70% людей. І ті, хто тримав мене в полоні, сьогодні шкодують, що підняли зброю і хочуть повернутися в Україну », - сказала Савченко.

Але зробити це бойовикам буде непросто, зазначила делегат.

«Багатьом немає що їсти. Йдуть служити в загони за 15 тис. рублів на місяць. А командир кожного підрозділу «ЛНР» і «ДНР» - російський офіцер. Це вже фактично - російська армія», - вважає Савченко.

«Окупацією Донбасу Росія збільшила чисельність своїх збройних сил», - додала вона.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...