"Я можу вже не повернутися живою": Савченко записала прощальне відео перед поїздкою в Москву

Надія Савченко полетіла до Москви на підтримку українських в'язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, де апеляцію на вирок українцям розглядає Верховний суд РФ.

Савченко прилетіла до Москви. Фото: Твіттер.

У Верховному суді Росії сьогодні, 26 жовтня, розглядається апеляція на вирок українцям Микола Карпюк та Станіславу Клиху, підтримати яких до Москви поїхала нардеп Надія Савченко. Це перша поїздка Савченко в Росію після її звільнення в травні 2016 року з російської в'язниці, в якій льотчиця провела більше 2 років. Нардеп в Facebooк записала звернення, в якому допустила, що може не повернутися в Україну, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні останній суд на Карпюком і Клихом. Навіть якщо мій приїзд буде вважатися політичним самогубством, навіть якщо я не повернуся з Росії живою, я все одно приїхала б підтримати їх", - сказала нардеп.

Надія Савченко зазначила, що просила багатьох колег приїхати сьогодні до Москви і надати підтримку нашим політв'язням. Багато хто не зміг цього зробити через заборону в'їзду в РФ, хтось за кордоном, а у когось знайшлися важливіші справи.

"Я знаю, як це важливо, коли ти бачиш в залі українця, коли ти чуєш рідну мову, коли хтось закричить "Слава Україні", ти розумієш, що за тебе борються, а не кидають, і що Україна переможе", - зазначила Надія Савченко.

Вона заявила, що українців ніхто не посварить, незважаючи на численні спроби дестабілізації ситуації, боротьби між політпартіями за владу тощо.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...