"Я на це не куплюся": Адмірал США відреагував на нарікання Росії щодо навчань НАТО в Норвегії

Росія офіційно отримала інформацію про навчання та їхній оборонний аспект. Окрім того, російські спостерігачі отримали запрошення.

Адмірал Джеймс Фогго. Фото: АР.

Масштабні навчання НАТО Trident Juncture 2018, які тривають на території Норвегії, ніяк не загрожують Росії. Москва отримала потрібну офіційну інформацію щодо їхнього оборонного аспекту. Про це заявив командувач ВМС США в Європі та Африці адмірал Джеймс Фогго. Про це повідомляє прес-служба 6-го флоту США, передають Патріоти України.

Коментуючи претензії Російської Федерації щодо посилення напруги в регіоні через навчання НАТО, Фогго сказав: "Я на це не куплюся".

"Росії немає чого боятися. Ці навчання проходять на відстані понад 700 кілометрів від російського кордону. Ми не маємо наміру забирати чиюсь територію, ми захищаємо свою. НАТО – оборонний альянс і ми готові захищати кордони всіх союзників", – сказав Фогго.

Він наголосив, що Росія офіційно отримала інформацію про навчання та їхній оборонний аспект. Окрім того, російські спостерігачі отримали запрошення.

Адмірал також додав, що навчання мають на меті підготовку до відповіді на будь-яку загрозу, не лише російську. "Навчання НАТО не спрямовані проти якоїсь конкретної країни. Вони частина плану НАТО із реагування на зміну безпекового середовища", – зазначив адмірал.

Зкорема, сценарій навчань передбачає активацію статті 5 – колективну відповідь у разі нападу на одну з країн НАТО.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...