"Я призвалась в армию, потому что хотела летать": У Донецьку розпочався допит Надії Савченко

Судовий процес розпочався з клопотання Савченко про направлення скарги на дії суду уповноваженому з прав людини.

Надія Савченко. Фото: ЖЖУ Донецькому міському суді Ростовської області розпочався допит народного депутата від «Батьківщини», члена ПАРЄ Надії Савченко, яка незаконно утримується в російському СІЗО. Про це у Twitter повідомив один з адвокатів української льотчиці Микола Полозов, передають Патріоти України.

«Розпочинається допит Надії Савченко. Зараз вона надасть докладні свідчення», - написав він і зауважив, що його підзахисна даватиме свідчення російською мовою, «щоб не затягувати час суду». За словами Миколи Полозова, судовий процес розпочався з клопотання Савченко про направлення скарги на дії суду уповноваженому з прав людини. «Вона написала скаргу Памфіловій щодо систематичної дискримінації за мовною ознакою у судовому процесі», - зазначив захисник.

Окрім того, ще один адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, повідомив, що сьогодні в суді буде «день сенсацій». «Їду в суд в Донецьку. Сьогодні день сенсацій. Хто б подумав, що так химерно можуть переплітатися справи, в яких ти виступаєш захисником», - написав він у Twitter.

Нагадаємо, минулого тижня новообраний голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт під час своєї першої промови на посаді заявив, що звільнення української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, яка незаконно утримується в Росії, є одним із пріоритетів у роботі ПАРЄ.

Адвокат Микола Полозов транслює через соціальну мережу Twitter деякі відповіді Надії: "Я призвалась в армию, потому что хотела летать. Но в Украине, женщина должна прослужить по контракту год, чтобы стать пилотом", - пояснює українська льотчиця російському суду.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...