"Я згоден з Трампом": У ЄС прозвучала гучна заява щодо повернення РФ до G8

Як виявилося, голова італійського уряду не проти участі Росії у засіданнях сімки найрозвиненіших країни світу.

Джузеппе Конте. Фото:lastampa.it

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтримав заклик президента США Дональда Трампа дозволити Росії брати участь у зустрічах "Великої сімки" (G7). Про це з посиланням на Twitter сторінку Конте повідомляє Reuters, інформують Патріоти України.

"Я згоден з президентом Дональдом Трампом. Росія повинна повернутися в G8. Це в інтересах кожного", - написав він.

Джузеппе Конте був призначений прем'єр-міністром Італії після укладення коаліційної угоди в місцевому парламенті між популістським "Рухом п'яти зірок" і правою партією "Ліга" (колишня "Ліга Півночі").

Як повідомлялося раніше, Трамп заявив про необхідність перетворення "Великої сімки" в "вісімку" перед майбутньою зустріччю G7 в Канаді.

Росія, яка приєдналася до клубу впливових демократичних держав в 1997 році, була вигнана з нього після окупації Криму і війни на Донбасі в 2014 році.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...