"Ядерний тризуб": Великобританія знайшла, чим відповісти на погрози Москви

Презентований стратегічний план оборони.

Ілюстрація: ЖЖ

Парламент Великобританії підтримав модернізацію ядерного щита країни. Про це повідомляє Російська служба ВВС, передають Патріоти України.

"Програма включає будівництво чотирьох нових підводних човнів, оснащених ядерними балістичними ракетами "Трайдент", які повинні прийти на зміну чинним на початку 2030-х років. Вартість програми оцінюється в 31 млрд фунтів (41,4 млрд доларів). За програму проголосувало 472 парламентарія, проти - 117", - йдеться в повідомленні.

Виступаючи перед голосуванням, британський прем'єр Тереза?? Мей зазначила, що відмовлятися від ядерного стримування було б неправильно.

"Деякі люди вважають, що ми повинні відмовитися від ядерного стримування. Це було життєво важливою частиною нашої національної безпеки і оборони протягом майже півстоліття. І було б зовсім неправильно йти цим шляхом... Загроза, що виходить від таких країн, як Росія і Північна Корея, залишається реальною", - сказала вона.

Зазначимо, що приблизно 60% партії лейбористів проголосувало на підтримку програми, незважаючи на те, що лідер партії Джеремі Корбін є переконаним противником ядерного стримування.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...