Як правильно царювати: Президент Таджикистану заснував орден імені себе - коханого і великого

​Закон про «лідера нації» в основному присвячений привілеям і гарантіям «лідеру нації».

Емомалі Рахмон. Фото: Независимое мнение.

Правитель Таджикистану Емомалі Рахмон у вівторок підписав закони «Про засновника світу і національної єдності - лідера нації» і «Про соціальне забезпечення, обслуговування та охорону Президента Республіки Таджикистан», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Закони передбачають створення музею Рахмона, дають йому імунітет від кримінального переслідування, гарантують довічну недоторканність, житло, пенсію і службовий транспорт.

Крім того, в країні засновуються орден «Лідер нації - Емомалі Рахмон» і однойменна державна премія, які будуть присуджуватися особисто Рахмоном.

Емомалі Рахмон беззмінно керує Таджикистаном з 1992 року і ознак на можливий добровільний відхід у відставку не подає.

За роки правління Рахмона Таджикистан здобув міцний статус однієї з найбідніших держав Центральної Азії. Країна сильно залежить від фінансової допомоги, яку їй надають як Росія з Китаєм, так і країни Заходу.

Значна частина працездатних таджиків забезпечує проживання своїх родин завдяки поїздкам на заробітки в Росію і Казахстан.

Погіршення економічної ситуації в цих країнах завдало важкого удару по положенню таджицьких трудових мігрантів - через девальвацію рубля і тенге їх доходи в доларовому вираженні впали, як мінімум удвічі.

На початку нинішнього року Національний банк Таджикистану заявив про екстраординарні заходи з підтримки таджицької валюти. Грошові перекази, що надходять з Росії, будуть видаватися фізичним особам тільки в національній валюті - таджицькими сомоні.

Безуспішні спроби підняти національну економіку Таджикистану супроводжуються переслідуваннями опозиційних політиків, громадських активістів і релігійних діячів.

З початку 2000 року в країні пройшли десятки судових розглядів проти тих, кого підозрюють у членстві в заборонених рухах та організаціях. Найчастіше такі суди проходять в закритому режимі.

Правозахисники говорять про численні порушення і фабрикації кримінальних справ проти опонентів влади, про застосування тортур і залякування родичів опозиціонерів.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...