Як Росія топить Захід: СБУшник розкрив підступний план Кремля

Росія робить все можливе по всіх фронтах, використовуючи одні й ті ж методи, але з різним підходом, в дуже багатьох країнах світу.
Віктор Ягун. Фото: РБК.

Росія використовує мігрантів, щоб створити проблеми для Заходу, щоб дестабілізувати його. Про це в інтерв'ю розповів екс-заступник глави СБУ Віктор Ягун, передають Патріоти України.

"РФ задіє такий цікавий момент, як використання мігрантів. Причому ці навали йшли з тих країн, де є якісь умовні російські інтереси: Сирія, Лівія, країни Північної Африки. Тобто в країнах, якими цікавиться Росія, створюються проблеми. Росіяни навіть намагаються допомагати, щоб ці потоки мігрантів опинилися в Європі, яка захлинається від цієї проблеми", - говорить він.

За його словами, аналогічна ситуація створена на кордоні зі США, і вона виникла не раптом. "Так звані піші колони сформувалися в тих країнах Латинської Америки, де сильний вплив саме Російської Федерації. Не виключено, що ситуація, яка виникла зараз в Венесуелі - це один з факторів, який буде провокувати громадян цієї країни так само прориватися в США і таким чином створювати там проблеми. це один з фактів, які РФ використовує для дестабілізації Заходу. Я б сказав, що це Венесуела, Куба, хоча вона вже весь свій ресурс віддала, а ще - Нікарагуа, Болівія і Гондурас. Це бідні країни, там досить потужні настрої, які фінансово підігріваються з боку Російської Федерації: вони просто пропонують людям легкий вихід з положення у вигляді США, які розташовані поруч, і там все дуже добре", - додає експерт.

Що стосується російськомовної діаспори, то як приклад Ягун наводить Ізраїль, де значна частина населення є російськомовною. "І вплив Росії ніхто не заперечує. РФ нібито була на боці арабів і палестинців, а паралельно з цим знаходила можливість впливати на ту частину населення, яка прибула в Ізраїль після 90-го року і знаходиться під впливом Москви. Таким чином вона внесла розлад в політичну структуру Ізраїлю. А роз'єднання суспільства дуже небезпечно для Ізраїлю, воно загрожує самому існуванню цієї держави. Росія робить все можливе по всіх фронтах, використовуючи одні й ті ж методи, але з різним підходом, в дуже багатьох країнах світу", - пояснює він.

Джерело: Апостроф

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...