Як відзначали День перемоги в Білорусі (фоторепортаж)

Сьогодні в Мінську вперше покажуть 3D-реконструкцію військових дій.

Мінськ, День перемоги, 9 травня 2017. Фото: Белта.

У вівторок, 9 травня, в столиці Білорусі Мінську місцеві жителі святкують 72-у річницю Дня перемоги. У місті посилено заходи безпеки, чергує бригада швидкої допомоги. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

"72-а річниця Дня перемоги у Білорусі проходить з особливим розмахом: місто в кольорах національного прапора, а також встановлено стенди, де розміщено інформацію про учасників бойових дій того часу, а також з віршами і військовими піснями. Цьогоріч скасували парад військової техніки, однак військову експозицію можна подивитися за містом. Сьогодні також проходитиме реконструкція військових боїв", - розповів кореспондент.

За його словами, основний захід розпочався з хвилини мовчання та з виступу президента Олександра Лукашенка і його сина Миколи. Крім цього, у місті відбулася хода під назвою "Білорусь пам'ятає", а її символом став "яблучний прапор". Учасники йшли з портретами героїв і фотографіями тих, хто був для них близьким.

Також відзначено, що сьогодні вперше проводитиметься 3D-шоу, а в 23:00 відбудеться салют.

У місті посилено заходи безпеки: у центрі міста близько 50 КПП, де перевіряють речі людей. Також там перебуває бригада швидкої допомоги і безліч співробітників міліції.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...