Як VIP-вілла на березі Атлантичного океану пов'язана з родиною Володимира Путіна, - розслідування (фото)

Власником вілли у Франції виявився бізнесмен Артур Очеретний, який, імовірно, є новим чоловіком Людмили Путіної.

Приблизно такий вид відкривається з вілли, яка належить родині Катерини Тихонової, в Біарріці. Фото: Медуза.

Після того, як Володимир Путін оголосив про те, що розлучається зі своєю дружиною, Людмила Путіна дуже рідко з'являється на публіці. У 2016 році повідомлялося, що у Путіної з'явився новий чоловік — глава близького їй некомерційного фонду Артур Очеретний, пишуть Патріоти України з посиланням на Медузу.

Журналісти Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) з'ясували, що Очеретному належить вілла на березі Атлантичного океану у Франції вартістю понад 5 млн євро — приблизно там же, де вже є нерухомість у родини ймовірноої доньки Володимира Путіна Катерини Тихонової.

Як вдалося з'ясувати OCCRP, після зближення з Людмилою Путіною в Артура Очеретного — людини, яка, судячи з відкритих даних, ніколи не заробляла великих грошей й не досягала висот у бізнесі, — з'явилися мільйони євро на те, щоб придбати віллу в стилі ар-деко на узбережжі Атлантичного океану у Франції.

"У віддаленій частині Англета, в тихому районі з милозвучною назвою "Чиберта" на першій лінії узбережжя розташована вілла у стилі ар-деко, яку місцеві жителі називають "Сюзанна"... Площа вілли — 450 квадратних метрів: чотири спальні, вітальня та їдальня з виходом на терасу, музична кімната і більярдна. "Сюзанну" оточує просторий парк на 5000 квадратних метрів з відкритим басейном, вікна вілли дивляться на Атлантичний океан, навколо — поля для гольфу", - йдеться у розслідуванні.

У розпорядженні OCCRP є документи, які підтверджують, що в грудні 2013 році купив віллу Артур Очеретний. У виписці про власника нерухомості вказано лише прізвище власника; однак у проекті реконструкції вілли також повідомляються ім'я, прізвище та дата народження людини, яка подала до адміністрації відповідний запит (будівельні роботи на віллі потрібно узгоджувати з місцевою владою).

Всі дані в цьому документі сходяться з даними Очеретного, а підпис співпадає з підписом голови Центру розвитку міжособистісних комунікацій. В оголошенні про продаж вілли вказана вартість €6-7 млн, кадастрова оцінка вілли – €5,4 млн.

Також у листопаді 2015 року агентство Reuters повідомило, що чоловік Катерини Тихонової, яку називають дочкою президента Росії (за інформацією агентства, вона вийшла заміж за Кирила Шамалова, сина давнього друга Путіна й співвласника банку "Росія" Миколи Шамалова), купив нерухомість у Біарріце за 3,7 мільйона доларів. Ця вілла розташована лише за декілька кілометрів від вілли Очеретного.

Журналісти зазначають, що як і Людмилу Путіну, Катерину Тихонову в Біарріце бачать нечасто. "Вона тут буває, але вони приїжджають у чорних лімузинах з тонованим склом, тому ми нічого не бачимо, — повідомила кореспонденту OCCRP мешканка сусіднього з віллою Тихонової будинку. — А по-добросусідськи постукати до них з тортиком я, звичайно, не насмілилася".

Втім, гід Людмила розповідає, що зустріти тут членів родини Володимира Путіна все ж можна. "Я якось бачила маму з донькою на ринку, — згадує вона. — Так, вони переміщаються містом абсолютно відкрито. Не думаю, що тут їх хтось упізнає. Адже крім того, що вони родички президента, вони мало чим виділяються".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...