Як зазвичай: "Всеправославне" воїнство "гібридне" готується вдарити по всій лінії зіткнення на велике християнське свято - розвідка

​За даними армійської розвідки, 19 грудня окупанти ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції.

Таке рішення пов'язано із заявою Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Зокрема, ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об’єктах Збройних Сил України, об’єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокативних обстрілів у бік наших позицій та житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування", - зазначають у Генштабі.
"Крім того, для обвинувачення сил АТО в порушені Мінських домовленостей бойовики частіше обстрілюватимуть власні позиції із ствольної артилерії великого калібру, реактивних систем, танків та інших видів озброєння", - додають у прес-центрі.
У штабі АТО повідомляють, що дані провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді і агресії в бік українських військ, особливо на передодні консультацій у "Нормандському форматі" та засідання тристоронньої контактної групи у Мінську, планових візитів представників ОБСЄ та інше.
Раніше повідомлялося, що спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.
Як відомо, наприкінці листопада українська сторона Спільного центру з координації та контролю заявляла, що російська сторона СЦКК і бойовики ОРДО блокують пошук і вивезення з окупованої території тіла загиблого українця.
Згодом глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російських офіцерів у СЦКК на Донбасі поставили у "нестерпні умови".
За його словами, українська сторона нібито "робить все, щоб поставити російських офіцерів у Спільному центрі в нестерпні умови, висуваючи вимоги, які неможливо виконати", тому російська сторона повинна буде припинити свою роботу в СЦКК.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...