Через загрозу російського наступу: Порошенко скликав Воєнний кабінет

На Луганщині фіксують загострення ситуації. Окупанти можуть використати «переворот» у «ЛНР» як привід та прикриття для наступу. Наразі зафіксований перетин кордону колони російських танків, котрі зайшли на територію ОРДЛО.

Увечері 21 листопада відбулося позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України. Його скликав президент Петро Порошенко, повідомляють Патріоти України.

Керівники силових відомств, зокрема, розповіли, що російські танки незаконно перетнули кордон України в Краснодонському районі Луганської області. Також почастішали випадки провокацій з боку бойовиків. Про це передає прес-служба глави держави.

"У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні сили готові до будь-якого розвитку подій задля гарантування безпеки мирного населення", - сказав Порошенко.

Не треба забувати, що російські окупанти полюбляють влаштовувати воєнні сюрпризи під час свят, особливо українських. Президент доручив представнику у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) активізувати взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ для інформування західних союзників про ситуацію.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...