У "шахті" знайшли: "Комбайнери" Путіна вкотре намагались використати на Донбасі лазерну зброю проти українців

Окупанти в ході тренувань та випробовувань "граються", намагаючись позбавити зору прикордонників, котрі не ховаючись несуть службу КПВВ

Українські прикордонники в черговий раз зафіксували ознаки використання російськими найманцями лазерної зброї на Донбасі, зазначають Патріоти України.

"Російсько-окупаційні війська продовжують нехтувати нормами міжнародного права і використовувати заборонені види озброєння - прикордонники зі складу Об'єднаних сил цієї ночі в черговий раз зафіксували ознаки використання російськими найманцями лазерної зброї", - повідомляє в суботу Адміністрація Держприкордонслужби України.

До 4 години ранку в суботу, починаючи з 22.00 8 лютого в районі КПВВ "Станиця Луганська" прикордонні наряди по прикриттю дорожнього коридору фіксували з боку тимчасово окупованій території промені світло-фіолетового кольору з періодичністю кожні 2-3 хвилини. Через особливості рельєфу місцевості, де знаходяться окупанти, а також небезпеки використання оптичних і тепловізійних приладів, точних місць виходу променя встановити не вдалося.

Підрозділи Державної прикордонної служби зі складу Об'єднаних сил неодноразово фіксували таки випадки. Протягом 2016-2018 років в ході несення служби ураження органів зору отримали п'ять військовослужбовців Краматорського прикордонного загону. Вони вели спостереження за російсько-терористичними військами, використовуючи оптичні прилади, відзначається в повідомленні.

Інформація про можливе використання російсько-окупаційними військами забороненої лазерної зброї спеціального призначення доведена до міжнародних і правозахисних організацій, повідомляє Держприкордонслужба.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...