Якісь сумнівні посередники обходжують українського посла в США: пропонують налагодити взаємини з росіянами

Валерій Чалий пропонував вийти в ефір з російським послом на світових телеканалах, однак дипломат РФ на це не погоджується.

Валерій Чалий. Фото:goloskarpat.infoПосол України в США Валерій Чалий розповів, що спроби його звести з послом Росії виявляють посередники, які вважають, що таким чином можна якось знайти додаткові механізми для прийняття будь-яких рішень. Про це він розповів в інтерв'ю Главкому, зазначають Патріоти України.

"На тих зустрічах, на які мене запрошують, я якось не дуже помічаю російського посла. У них (росіян) стиль спілкування більш закритий, ніж в українській дипломатії. Але відверто вам скажу, пропозиції були знайти якесь посередництво, знайти спосіб, щоб ми зустрілися.

Такі спроби були від потенційних посередників. Але я такої необхідності не відчуваю. Росіяни мене добре знають, вони знають мою позицію ще з тих часів, коли я був секретарем українсько-російської стратегічної групи. Вони знають, що моя позиція послідовна, я ніколи її не міняв. Спроби нас звести виявляють посередники, які вважають, що таким чином можна якось знайти додаткові механізми для прийняття будь-яких рішень", - розповів Чалий.

За його словами, він не бачить зараз можливості, щоб зустріч з послом Росії могла щось вирішити. "Якщо йдуть заяви, далекі від реалій, на вищих рівнях, то про що можна говорити на рівні послів? Крім того, незважаючи на дипломатичну посаду, мені не дуже комфортно було б це робити, зустрічатися.

А ось якщо буде пропозиція світових телеканалів вийти разом з російським послом в телеефір, то я готовий. На такі пропозиції я погоджувався, проте російський посол - ні. Все інше, неформальні зустрічі якісь, мене не цікавить.

Ми, тобто Україна, працюємо відкрито, наша позиція правильна, чітка. Тих форматів діалогу, які ведуться на рівні українського керівництва, досить", - підкреслив Чалий

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...

Ціна нашого тепла та світла: Скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС із початку війни

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:06

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак російської армії на теплоелектростанції ДТЕК було поранено 51 енергетика, троє загинули. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook 3 травня, передають Патріоти Україн...