"Якщо б не було допомоги України, Грузія тоді б не вистояла": Саакашвілі про агресію РФ 2008 року (відео)

Коли Путін зайшов зі стотисячною армією і бомбив нас з 200 літаків, він не мав на меті захопити дві гірські ущелини, він хотів захопити всю Грузію.

Міхеїл Саакашвілі. Фото google.com

Грузія не змогла б протистояти російській агресії без допомоги України. Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Ще в 2006 році Путін пригрозив мені війною, і в 2006 році він дав розпорядження готуватися до війни. Звичайно, коли вони готувалися, ми теж готувалися. Якщо б не було допомоги України, Грузія тоді б не вистояла. Війна почалася з так званої Південної Осетії - це дві вузькі гірські ущелини і кілька десятка сіл. По території це 1/10 частина Одеської області. Звичайно, коли Путін зайшов зі стотисячною армією і бомбив нас з 200 літаків, він не мав на меті захопити дві гірські ущелини, він хотів захопити всю Грузію", - наголосив він.

Саакашвілі додав, що Грузія готувала своїх військових в Україні.

"В Україні ми готували своїх військових. Україна нам дала ППО, яка була для нас критичною в перші дні вторгнення. Україна дала систему "Бук" і ми збили 12 російських бомбардувальників Ту-22 М3, які ніхто ніколи не збивав", - сказав він.

На Херсонщині 11-річний хлопчик підірвався на російській міні - голова ОВА

субота, 11 травень 2024, 18:29

У Музиківці Херсонської області 11-річний хлопчик отримав осколкові поранення ніг, грудної клітки та живота, підірвавшись на російській міні. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. За його словами, дитин...

Українські військові збили черговий Су-25 окупантів на Донеччині

субота, 11 травень 2024, 17:45

Українські військові зі 110 окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", перед...