Якщо Хілларі переможе: "Клінтон може розглянути передачу летальної військової допомоги Україні, від чого адміністрація Обами відмовилася" - дипломат США

Також вона, швидше за все, збереже економічні санкції проти Росії до тих пір, поки поведінка Кремля не зміниться.

Хілларі Клінтон. Фото:112 Украина

Якщо Хілларі Клінтон переможе на виборах і стане президентом США, ймовірно, що вона збереже ключові елементи політики президента Барака Обами щодо України. Про це сказав колишній посол США в Україні, експерт Brookings Institute Стівен Пайфер, передають Патріоти України з посиланням на ZN.UA.

Зокрема, вона може продовжити підтримку Києва, а також зусилля німецького канцлера Ангели Меркель в Мінському процесі. Також вона, швидше за все, збереже економічні санкції проти Росії до тих пір, поки поведінка Кремля не зміниться.

"Крім того, вона може зайняти більш жорстку позицію щодо Росії. Наприклад, адміністрація Клінтон в залежності від обставин може розглянути передачу летальної військової допомоги Україні, від чого адміністрація Обами відмовилася", - сказав експерт.

У разі ж перемоги на виборах республіканського кандидата Дональда Трампа, на думку Пайфера, політика США може змінитися не тільки щодо України, а й НАТО, якщо згадати всі заяви мільярдера.

"Не залежно від того, чи буде президентом США Клінтон або Трамп, у новій адміністрації буде дуже багато питань на порядку денному у зовнішній політиці. Чи буде Україна фігурувати в ньому чи ні, буде залежати від сприйняття Києва. Чим енергійніше уряд буде проводити реформи і серйозні антикорупційні заходи, тим імовірніше, що Україна буде серед пріоритетів нової адміністрації", - додав експерт.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...