"Якщо не буде "Мінська-2", то нічого не буде": Кучма про перспективи переговорів

Нові формати переговорів чи нові учасники Мінського процесу ні в чому не допоможуть, поки не будуть виконані пункти домовленостей, укладених у Мінську в лютому 2015 року, впевнений екс-президент України.

Леонід Кучма. Фото:obozrevatel.com

Якщо не будуть виконані всі умови, прописані в Мінських домовленостях від лютого 2015 року, то більше переговорів жодних не буде і новий формат нічого не змінить, яка б країна не приєдналася до переговорного процесу. Про це в інтерв'ю виданню Сегодня розповів другий президент України, представник Києва на переговорах у Мінську Леонід Кучма, інформують Патріоти України.

"Я хочу вас запевнити: якщо не буде "Мінська-2", то нічого не буде. Все розвалиться. Невже хтось думає, що за бажанням України з'явиться інший формат? Припустимо, ми хочемо, щоб там з'явився Обама (президент США, - ред.). А Обама цього хоче?

У десяти пріоритетах для США (їх на своїй прес-конференції озвучив Обама, - ред.) про Україну навіть слова немає. А у Путіна (президент Росії, - ред.) ми запитали - він згоден?

Ця проблема вже колись обговорювалася, і Путін категорично сказав: ми не бачимо в цьому форматі Росії. Ми не в змозі посадити за стіл всіх, від кого залежить і наша доля в тому числі. Не можемо посадити за стіл учасників Будапештського меморандуму", - пояснив Кучма.

За його словами, для України було б непогано, якби до переговорів приєднався б Китай, який також є одним з підписантів Будапештського меморандуму.

"Я - із задоволенням, щоб там був Китай. Китай теж підписував цю угоду (Будапештський меморандум, - ред.)! Але нам дуже серйозно потрібно шукати компроміс, але не за рахунок України. В жодному разі!

І ще раз кажу: у нас є всі підстави вимагати виконання перших пунктів, які записані в мінських протоколах, а тоді вже можна думати про якісь кроки вперед", - запевнив Кучма.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...