Якщо "нормандська четвірка" зустрінеться у грудні, для Порошенка почнуться важкі часи, - політолог (відео)

Риторика офіційного Києва вже почала змінюватися, адже до 20 листопада міністри закордонних справ повинні узгодити «дорожню карту» по Донбасу.

П.Порошенко. Фото: Українська правда.

Якщо зустріч «нормандської четвірки» відбудеться в грудні, як говорив В.Медведчук в Сочі, то для президента Порошенка, якому доведеться виконувати Мінські угоди, настане найскладніший період. Таку думку в ефірі «УкрЛайфТВ» висловив політолог Кирило Молчанов, повідомляють Патріоти України.

За словами експерта, риторика офіційного Києва вже почала змінюватися, адже до 20 листопада міністри закордонних справ повинні узгодити «дорожню карту» по Донбасу.

«Посещение Медведчуком дискуссионного клуба «Валдай» в Сочи - это попытка показать, что Медведчук переговорщик номер один, именно он решает все вопросы несмотря на то, что официальным представителем Украины является Л.Кучма. Это демонстрация того, что Медведчук работает», - сказав Молчанов.

Якщо інформація Медведчука про можливу зустріч «нормандської четвірки» в грудні підтвердиться, то для президента Порошенко настане складний період, впевнений політолог.

«Потому что объективно по времени начнутся новогодние праздники, потом - инаугурация президента США, выборы во Франции и Германии... И хотя подсознательно Порошенко прекрасно понимает, что выборы на Донбассе рано или поздно произойдут, для него идеально, чтобы они состоялись можно позже, в идеале - на срок окончания своей каденции. До конца своей каденции запустить избирательный процесс на Донбассе, чтоб выборы прошли после, а он уже снял с себя всякую ответственность за то, что там будет происходить. И разбираться с этой проблемой будет уже новый президент Украины. Я думаю, такой план для команды Порошенко идеальный, именно ему в АП и попытаются следовать», - пояснив експерт.

На думку Молчанова, вже в найближчі місяці стане ясно, вийде у президента продавити свою лінію або переможе лінія, якої дотримуються учасники «нормандського формату».

На відео з 21:00 до 23:35:

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...