"Якщо офіціант постійно помиляється на свою користь, це більше, ніж помилка": Латиніна запропонувала ритуал, який буде "кращим, ніж прес-конференція Путіна"

За словами журналістки, президент наговорив стільки дивних речей, що краще б він просто весь час мовчав.

Юлія Латиніна. Фото: Фейсбук.

Президент Росії Володимир Путін помиляється постійно на свою користь, заявила в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" 22 грудня російський публіцист і журналіст Юлія Латиніна, передають Патріоти України.

"Повернуся до загальноросійських справ і, звичайно, до прес-конференції Володимира Володимировича. Узагалі, є така, знаєте, прикмета: що менше в країні виборів, то довші прес-конференції вождя. От покійний [президент Венесуели] Уго Чавес, пам'ятається, узагалі, то по шість годин говорив, то по сім годин, загалом, ставив якісь рекорди Гіннеса. Ми вже до цих рекордів наближаємося. І взагалі, можна помітити, що правитель, він завжди зв'язаний із народом або за допомогою виборів, як у якихось мерзенних США, або за допомогою ритуалів і повстань, як у середньовічному Китаї і, відповідно, у нинішній Російській Федерації", – зазначила Латиніна.

За її словами, у середньовічному Китаї був ритуал, який називався "жертвоприношення вівтарям Землі і Неба". "Це було те саме жертвоприношення, після якого починали паруватися птахи і вити гнізда. Без цього вони, як ви розумієте, ніяк не могли обійтися, подолати свої інстинкти і не спарюватися. І от, звичайно, у цьому сенсі я рекомендую замінити цю прес-конференцію вищеназваним ритуалом, тому що у ритуалу було одне достоїнство – що правитель мовчав, імператор мовчав. А Володимир Володимирович на цій конференції наговорив багато такого дивного... як би це сказати... якби це сказав хтось інший, це можна було б називати смішною брехнею. Але оскільки ми говоримо все-таки про президента Російської Федерації, ми скажемо, що це були помилки, причому, зовсім смішні помилки на зразок заяви, що в Росії живе 160 млн осіб, що Європа втратила від своїх санкцій проти Росії $500 млрд. Щоб було зрозуміло — ВВП Російської Федерації 1,5 трлн, тобто втричі більше", – продовжила журналіст.

За її словами, на прес-конференції Путіна також була "дивовижна заява, що в Росії газу більше, ніж у світі загалом, і що тільки на Ямалі запаси становлять 67 трлн м³". "Водночас, згідно з даними, скажімо, BP Statistical Review of World Energy, світові запаси природного газу становлять 193 трлн м³, а на частку Росії припадає 35% або 18%. Зрозумійте мене правильно, я якраз не та людина, яка вважає, що за застереження треба гризти, тому що ну, скільки разів я сама обмовлялася, скільки разів людина в усному мовленні говорить замість мільярдів мільйони або, навпаки, замість доларів — рублі тощо. Але як би вам сказати... якщо офіціант постійно помиляється на свою користь, це, напевно, щось більше, ніж помилка. Ось така кількість дивних тверджень, це сильно дивувало. Усе дивніше і дивніше, як сказала Аліса", – заявила Латиніна.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...