Усе дуже примітивно: Російська журналістка порівняла бюджет РФ із бюджетом Ассирії

Те, що відбувається у РФ, не має жодного стосунку до оптимізації пенсійної системи.

Юлія Латиніна. Фото: УНН.

Бюджет у Росії використовують для розкрадань із нього. Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловила російський публіцист Юлія Латиніна, коментуючи пенсійну реформу у РФ, передають Патріоти України.

"Російський бюджет служить лише двом цілям. Перше: щоб із нього вкрасти, і друге: щоб платити тим, хто захищає тих, хто краде. У цьому сенсі він улаштований так само просто, як державний бюджет десь в Ассирії VIII століття, де зібрані з населення гроші витрачають на палаци, бенкети і наложниць або на війська, які забезпечують збереження палаців і бенкетів", – заявила вона.

За словами публіциста, те, що відбувається у Росії, не має жодного стосунку до оптимізації пенсійної системи. "Що таке російський бюджет? От не треба мені про ці самі будівництва століття, про олімпіади, про гіперзвукові ракети. Це все міраж, тому що ось уявіть собі, що ми живемо у фільмі "Матриця" і що це все – зовнішній відеоряд – усі ці "Баклан-Арени" (народна назва стадіону в Санкт-Петербурзі, реконструйованого до ЧС 2018. – ред.), усі ці газопроводи, а реальність – це гігантські палаци, яхти, насті-рибки, літаки, рахунки, нескінченні резиденції – усе інше тільки привід, щоб освоїти бабки", – вважає Латиніна.

19 липня Держдума РФ схвалила у першому читанні законопроект про пенсійну реформу, що передбачає підвищення пенсійного віку. Із 450 депутатів документ підтримали 328 (усі – з "Единой России"), проти висловилося 104 (із КПРФ, ЛДПР і "Справедливой России"), ніхто не утримався, 18 парламентаріїв не брали участі у голосуванні. Поправки до другого читання законопроекту ухвалюватимуть до 24 вересня. Згідно з ініціативою уряду РФ, вік виходу на пенсію для чоловіків піднімуть із 60 до 65 років (до 2028 року), для жінок – із 55 до 63 років (до 2034). Реформа має стартувати у 2019 році.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...