Якщо реформ не буде: У Меркель пригрозили Україні сумними "наслідками"

У німецькому МЗС нагадали, що багатомільярдні пакети фінансової допомоги Україні видаються на основі добровільного проведення країною фундаментальних реформ.

Корупція в Україні. Ілюстрація:nikorupciji.org

На фоні звинувачень у корупції уряд Німеччини попередив владу України про те, що відхилення від наміченого курсу реформ буде мати певні наслідки. Про це заявив прес-секретар міністерства закордонних справ Німеччини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

За його словами, скандал навколо відставки міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса повинен стати для Києва "сигналом до пробудження".

"Ми наполягаємо на тому, щоб на цьому тижні і надалі українське керівництво, український парламент, український уряд і президент взяли на себе чітке зобов'язання послідовно продовжувати колись прийнятий курс реформ", - сказав він.

Представник німецького МЗС нагадав, що багатомільярдні пакети фінансової допомоги Україні видаються на основі добровільного проведення країною фундаментальних реформ. Так, кредитна програма Міжнародного валютного фонду (МВФ) пов'язана з конкретними документами, в яких обумовлюються методи боротьби з корупцією.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...