"Якщо РФ не видасть Януковича Україні, він перебуватиме до кінця свого життя в розшуку Інтерполу" - Геращенко

Радник міністра МВС вважає, що можливо, через якусь кількість років Росії буде вигідно видати втікача з Межигір'я в обмін на якісь домовленості з Україною. Тоді він буде реально поміщений за ґрати, якщо не помре на той час.

Віктор Янукович. Фото:Фокус

Україна може засудити колишнього президента Віктора Януковича і без втручання Міжнародного кримінального суду (МКС). Про це заявив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі телеканалу 112 Україна, інформують Патріоти України.

"МКС може бути застосований лише тоді, коли українське законодавство не дозволяло б засудити Януковича. На сьогодні у нас є всі підстави і прийняті всі необхідні закони для того, щоб зробити це в Україні заочно ... Я впевнений, що вирок може бути тільки обвинувальний. В результаті Янукович перебуватиме до кінця свого життя в розшуку в Інтерполі", - упевнений Геращенко.

Він не виключає, що за певних обставин Росія може в майбутньому видати Януковича Україні.

"Можливо, через якусь кількість років Росії буде вигідно його видати в обмін на якісь домовленості з Україною. Тоді він буде реально поміщений за ґрати, якщо не помре на той час", - підкреслив Геращенко.

Нардеп вважає, що в закон про заочне засудження потрібно вносити зміни.

"Нам необхідно вносити зміни в цей закон і зробити можливість заочного засудження постійною. У тих випадках, коли особа, яка вчинила низку тяжких злочинів, ховається за кордоном і може там ховатися необмежено довго, іншого шляху, крім як засуджувати її заочно, немає", - переконаний Геращенко.

Він сумнівається, що допит Януковича в форматі відеоконференції може бути закритим від сторонніх.

"Я впевнений, що в будь-якому випадку робити закритим допит Януковича для суспільства неможливо. Крім того, ми не можемо контролювати, що та сторона не запише його і не вивісить. Швидше за все, так і буде зроблено", - підсумував Геращенко.

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...