Якщо вибори зараз: З'явився рейтинг партій за лютий 2016 року

У трійку лідерів потрапили БПП, ВО "Батьківщина" та "Опозиційний блок".

Вибори в Україні. Ілюстрація:www.rbc.ua

Якби в середині лютого 2016 року відбувалися вибори до Верховної Ради України, то до парламенту пройшли б сім політичних партій, серед яких лідирує "Блок Петра Порошенка". Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), інформують Патріоти України.

Так, до трійки лідерів потрапили БПП, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" і "Опозиційний блок". За БПП готові віддати свої голоси 16,6% респондентів. На другому місці опинилася "Батьківщина" з результатом в 15,1%. "Опозиційний блок" посів третє місце в рейтингу - 14,2%.

На четвертому місці рейтингу опинилася "Самопоміч" - їй симпатизують 11,8% опитаних. За Радикальну партію Олега Ляшка готові проголосувати 10,3% виборців. Самі нижні позиції дісталися Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" - 6,2% і партії "Громадянська позиція" - 5,3%.


Відзначається, що КМІС провів це опитування протягом 5-16 лютого 2016 року з метою визначити актуальні рейтинги підтримки партій в Україні. Методом особистого інтерв'ю опитано 2020 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах всіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, які контролюються владою України. У Донецькій області дослідження проводилося як на підконтрольних владі України територіях, так і на тимчасово окупованих.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефектом 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% - для показників, близьких до 25%; 2,0% - для показників, близьких до 10%; 1,4% - для показників, близьких до 5%; 0,7% для показників, близьких до 1 або 99%.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"