Янукович направляв два листи з проханням ввести війська в Україну, - ГПУ

Лист Януковича до Ради Федерації РФ узаконив рішення і дії представників російської влади і став причиною російської агресії в Україні.

В.Янукович. Фото: ТАСС.

Екс-президент України Віктор Янукович в 2014 році написав два листи з проханням використовувати збройні сили Росії на території України, один з яких направив президенту РФ Володимиру Путіну, а інший - до Ради Федерації РФ. Про це повідомив представник звинувачення, прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, пишуть Патріоти України з посиланням на УНИАН.

"Перебуваючи в РФ, він (Віктор Янукович. - Ред.) підготував і направив лист до президента РФ Путіна з проханням використовувати збройні сили РФ на території України. Також нами встановлено, що схожий лист він написав і в Раду Федерації РФ - з закликом використовувати російські війська на території України", - зазначив прокурор.

При цьому, за його словами, прокуратурою було встановлено, що тільки цей лист узаконив рішення і дії представників влади РФ, а саме президента РФ і Ради Федерації про надання президенту РФ дозволу на використання російських військ на території України.

Як уточнив Кравченко, даний факт був встановлений показаннями свідків та іншими матеріалами досудового розслідування.

"На підставі цього листа Януковича президент РФ звертається до Ради Федерації про дозвіл, в результаті чого Рада Федерації надає цей дозвіл. Як всім відомо, всій світовій спільноті, наслідком цього листа стало використання російською владою, країною-агресором, своїх військ на території нашої держави, а саме в АР Крим, де РФ використовує і окупує нашу територію. І під час виконання даних злочинних дій (збройні сили РФ. - Ред.) почали і ведуть проти нашої країни агресивну війну", - сказав К равченко.

Нагадаємо, у зв'язку з даними листами Віктора Януковича підозрюють в державній зраді, пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території України, а також пособництві у веденні агресивної війни.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...