Яценюк, Порошенко та їхні "любі друзі" в ауті: Гройсман виявив характер і відстояв свої кандидатури в Кабмін

Володимира Борисовича можна зрозуміти: посадити своїх людей на потоки хочуть усі, а от відповідальність нести за уряд - йому. Шкурка "кролика" для биття не приваблює.

Володимир Гройсман. Фото: ТСН.

На переговорах щодо формування Кабінету міністрів практично всі посади узгоджені. Про це повідомив прес-секретар голови Верховної Ради України Дмитро Столярчук у twitter, передають Патріоти України.

"Сьогоднішній підсумок переговорів по формуванню КМ.Практично всі позиції узгоджені. Гройсману вдалося відстояти реформаторське ядро в Уряді", - написав він. Раніше депутат БПП Мустафа Найєм повідомив, що голова ВР Володимир Гройсман відмовився очолювати Кабмін через те, що в процесі переговорів не були виконані його умови.

Нагадаємо, що Гройсман просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики; а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну. Окрім того спікер просив призначити Максима Нефьодова на посаду голови Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем'єром. Також він виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем'єра.

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...