​ІДІЛ повідомила про знищення ще однієї російської «пташки» під Пальмірою

Іронія ситуації може бути у тому, що ударний вертоліт армії Путіна могли завалити трофеєм з захопленої російської військової бази під Пальмірою.

Медіа-канал «Ісламської держави» стверджує, що вертоліт ВКС Російської Федерації був збитий під час боїв за авіабазу Тіяс поблизу Пальміри, зазначають Патріоти України. 19 грудня відеоканал угруповання радикального угрупування ісламізму ІДІЛ (ДАІЩ) повідомив про збитий над Пальмірою ударному вертольоті. Медіа-канал ІГІЛ (Даіши) заявив, що вертоліт ВКС РФ збитий під час боїв за авіабазу Тіяс / Тіфор поблизу сирійського Пальміри, що розташовується на сході провінції Хомс.

У свою чергу, російські військові традиційно все заперечують, стверджуюючи, що бойовикам ІДІЛ "здалося", що вони збили літак. При цьому російські ЗМІ пишуть, що це може бути літак російського виробництва, що знаходиться на озброєнні військ сирійського диктатора Башара Асада. У сирійському відомстві ВПС інцидент поки не коментують, доля екіпажу збитого вертольота невідома. "Вертоліт терористи дійсно збили, тільки це була не ударна машина російських ВКС, а вертоліт підтримки Сирійської армії марки"Гезель" (французький виробник)", - стверджують російські журналісти.

Разом з тим офіційні дані свідчать, що французький Sud-Aviation Gazelle знаходиться на озброєнні армій Франції, Великобританії, Сербії, Єгипту і Лівану. Чи є така техніка в армії Асада, підтверджень наразі немає, а вірити російським пропагандистським ЗМІ не доводиться.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....