Йдіть з України: Керрі у Бєлграді швидко поставив на місце Лаврова

Держсекретар США вкотре пояснив російському главі МЗС, що Росія мусить зробити для досягнення ефекту перемир'я.

Лавров і Керрі. Ілюстрація:nevainfo.ru

Росія повинна відвести всі свої війська і озброєння зі сходу України, тільки в цьому випадку до кінця 2015 року можна отримати ефект від перемир'я. Про це 3 грудня в Белграді заявив Державний секретар США Джон Керрі, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

Після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим Керрі підкреслив, що військова агресія Росії проти України буде як і раніше залишатися на порядку денному.

"Це час для конкретних кроків, які допоможуть закінчити цей жахливий і непотрібний конфлікт і почати процес відновлення на сході України", - сказав Керрі на міністерській конференції країн-учасниць ОБСЄ, місія якої спостерігає за обстановкою на Донбасі.

Керрі зазначив, що це питання залишається як і раніше на порядку денному, незважаючи на загрозу з боку "Ісламської держави". За його словами, силами коаліції можна "усунути проблему ІДІЛ протягом декількох місяців".

Відзначається, що конфлікт на сході України став ключовою темою для обговорення дипломатами країн-учасниць ОБСЄ.

Керрі заявив, що крім виведення російських військ, потрібно надати вільний доступ спостерігачам ОБСЄ до всіх об'єктів по обидві лінії фронту, провести вибори на Донбасі, звільнити всіх полонених і заручників, а також повернути Україні контроль над державним кордоном на сході. Держсекретар США підкреслив, що про це він говорив багато разів до цієї зустрічі у Бєлграді.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...