Єреван проти Кремля: Приїзд Лаврова до Вірменії викликав масові протести і сутички з поліцією (відео)

Протестувальники звинуватили головного російського дипломата в нав'язуванні "антивірменського" мирного плану, спрямованого на врегулювання збройного протистояння в Нагірному Карабаху.

Протест мешканців Єревану проти приїзду Лаврова. Скрін відео

Жителі вірменської столиці біля будівлі російського диппредставництва влаштували пікет проти приїзду Сергія Лаврова, який очолює МЗС РФ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Зокрема, учасники пікету влаштували ходу. Вони пройшли колоною з гаслами і плакатами від площі Свободи до російського посольства в Єревані. Були зафіксовані неодноразові сутички з поліцією.

Група активістів звинуватила російського міністра в нав'язуванні "антивірменського" мирного плану, спрямованого на врегулювання збройного протистояння в Нагірному Карабасі. Крім того, Кремль був викритий у продажу смертоносної зброї азербайджанській стороні.

У п'ятницю 22 квітня запланована зустріч Сергія Лаврова і Едварда Налбандяна - керівника вірменського МЗС. Російський міністр також проведе ряд інших переговорів з владою країни про можливі шляхи охолодження нагірно-карабахського конфлікту.

Відзначимо, що масові мітинги проти політики Кремля на території Нагірного Карабаху також проводилися 13 квітня.

Варто нагадати, що протистояння в конфліктному регіоні спалахнуло 2 квітня цього року. Сторони звалили відповідальність за розпалювання нової війни один на одного. Це сталося майже відразу, тому достеменно невідомо, чия армія першою почала обстрілювати позиції противника.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...