ЄС "забракував" ряд законів, прийнятих Радою

Особливо не сподобались послу ЄС закони про прокуратуру та електронні декларації.

Верховна Рада. Фото: Українська правда.

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський розкритикував прийняті Верховною радою закони "Про електронні декларації" і "Про прокуратуру". Про це повідомляє прес-служба представництва Європейського союзу в Україні, передають Патріоти України.

"Я вітаю прийняття в першому читанні законів про удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (4056) і про удосконалення процедури арешту майна і інституту спеціальної конфіскації (4054). Обидва закони відповідають стандартам ЄС; я чекаю схвалення обох версій законів у другому читанні", - йдеться в коментарі Томбінського.

За словами посла, прийнятий у вівторок закон "Про прокуратуру" (№ 4055) надає занадто багато повноважень Генпрокурору в питанні відхилення кандидатів на посаду спецпрокурора Антикорупційної прокуратури. Томбінський також розкритикував прийнятий закон "Про електронні декларації" (№ 3755), який "не відповідає антикорупційним зобов'язаннями, прийнятим керівництвом України". "Потрібно вдатися до негайних дій по створенню ефективної системи перевірки декларування активів і забезпечити можливість виконання своїх обов'язків Національним агентством з питання запобігання корупції, спрямованих на перешкоджання та викриття корупції", - підкреслив посол ЄС.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...