Євробачення-2017: Названо місце, звідки буде дано старт пісенному конкурсу

Церемонія відкриття міжнародного конкурсу "Євробачення-2017" відбудеться на території Софійського собору.

Софія Київська. Фото: sofiyskiy-sobor.polnaya.info.

Церемонія відкриття міжнародного конкурсу "Євробачення-2017" відбудеться на території Софійського собору. Таке рішення ухвалили під час робочої зустрічі представники Європейської мовної спілки (ЄМС), Національної телекомпанії України (НТКУ), Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також представники Стокгольму, де конкурс проходив у 2016 році, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За кордоном це місце відоме тим, що внесено до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Софія Київська зараз не діє як храм - це музей. Тому ми не порушимо ніяких релігійних почуттів вірян", - розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков під час презентації цієї локації.

За його словами, для шанувальників конкурсу на Софійській площі встановлять екрани, на яких транслюватимуть церемонія відкриття.

Церемонія відкриття - подія, яка зазвичай проходить у неділю, за шість днів до фінального шоу "Євробачення". Усіх учасників вітають організатори і перші особи міста, що приймає конкурс.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...