Європа - наступна зупинка Путіна, - Fox News

Москва прагне дестабілізувати крихку рівновагу ЄС і перевести фокус уваги на внутрішні проблеми, щоб не допустити зміцнення єдиної європейської зовнішньої політики.

А.Меркель і В.Путін. Фото: АТН.

Республіканець Девін Нуньєс, голова Комітету Палати представників з питань розвідки, виступаючи минулого тижня, звинуватив Росію не тільки в тому, що вона здійснила втручання у вибори в США, але і в тому, що вона впливає на політичну конкуренцію в Європі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Fox News.

Росія намагається поширити свій вплив на весь європейський континент - від Болгарії до Франції, звідусіль лунають заяви про російські хакерські атаки, неослабним потоком ллються фейкові новини, які створюються для формування певного наративу або для надання допомоги конкретному кандидатові. Росія всі звинувачення відкидає.

Однак того, що вона вибірково вибудовує відносини з європейськими кандидатами на вищі політичні посади, Росія заперечувати не може. Ті дні, коли Москва прагнула до зближення з лівими, пройшли. Тепер вона шукає нових союзників серед представників правого крила, популістів, націоналістів і тих, хто виступає проти ЄС.

25 березня для зустрічі з президентом Росії Москву відвідала французький кандидат в президенти Марін Ле Пен. Вона заявила, що хоче бачити Францію поза Європейським Союзом, закликала до покращення відносин з Москвою і зняття санкцій.

«Сьогоднішній світ - це світ Володимира Путіна, світ Дональда Трампа, який очолив США, і світ пана Моді, лідера Індії», - сказала вона, назвавши світових керівників, яких об'єднує яскраво виражений націоналізм.

У п'ятницю Путін оголосив, що не підтримує кандидата від «Національного фронту», а також не хоче втручатися у вибори у Франції, проте зазначив, що він має право, як і інші світові лідери, зустрічатися з будь-якими претендентами. У минулому, коли партія Марін Ле Пен «Національний фронт» мала проблеми з фінансуванням, гроші їм надала Росія. Цього разу спікери як Ле Пен, так і Путіна в один голос поспішно заявили, що розмова про гроші не йде.

Тим часом в Мілані Маттео Сальвіні - один з лідерів Ліги Півночі - розповів кореспонденту Fox News, що дуже прихильний до Володимира Путіна і нещодавно їздив до російської столиці, де підписав меморандум про взаєморозуміння з партією Путіна. За його словами, більше значення цей крок може мати для російського політикуму, ніж для європейського істеблішменту.

«Вони не бояться», - сказав Сальвіні Fox News. «Вони першими вирушили до Сирії для боротьби з ІГІЛ. Вони протистоять економічним санкціям, які самі по собі безглузді, і б'ють не тільки по російській економіці, але і по європейській. Вони мають чітке уявлення про те, як боротися з тероризмом, з нелегальною імміграцією, бачать, як створювати робочі місця, навіть в Європі, тому вони мені подобаються більше, ніж Меркель», - сказав він.

За прогнозами на майбутніх національних виборах в Італії партії Сальвіні не вдасться набрати більше 10 відсотків голосів, але він, за численними свідченнями, залишається помітним гравцем в італійській політиці. На питання про те, що він думає про позицію США щодо ймовірних російських зломів і спроб вплинути на американські вибори, що відбулися в листопаді, він відповів: «Люди голосують вільно, згідно зі своїми переконаннями, чи стосується це виходу Великобританії з ЄС, Трампа, Ле Пен, Сальвіні, без російського втручання і фінансування, яких не існує».

На думку деяких експертів, Росія, яка зараз багато в чому ізольована від Європи, силкується вибудувати нові альянси, які і де тільки може, намагаючись донести свої аргументи на користь зняття санкцій в європейській дискусії. Інші кажуть, що Москва прагне дестабілізувати крихку рівновагу ЄС і перевести фокус уваги на внутрішні проблеми, щоб не допустити зміцнення єдиної європейської зовнішньої політики, особливо коли справа стосується Кремля.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...