Європа не поспішає повертати право голосу для Росії в ПАРЄ

Жоден представник країн-членів Парламентської Асамблеї Ради Європи не виступив за повернення російської делегації до участі в засіданнях.

Фото: ua.112.ua

В рамках обговорення доповіді депутата Аксела Фішера про міжпарламентські зв'язки, доповідачі та учасники діалогу жодного разу не згадали про Росію, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Депутати ПАРЄ лише згадали про можливість повернення до проблем росіян в 2017 році і лише для того, щоб «сприяти миру, адже діалог завжди краще, ніж конфлікт». Представники асамблеї також наголосили на цінностях Європи та подібних організацій і закликали учасників ПАРЄ з усіх країн дотримуватись їх.

У свою чергу представники українського парламенту різко висловилися за накладення санкцій на російську сторону, а також за можливе виключення представників Держдуми РФ з ПАРЄ.

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв у своєму виступі розповів про долю кримськотатарського народу, який після незаконної анексії Криму опинився під режимом, який він порівняв зі сталінським.

А нардеп Олена Сотник виступила з пропозицією виключити Росію з лав членів Ради Європи.

Нагадаємо, ПАРЄ позбавила Росію права голосу ще в 2015 році внаслідок ситуації в Україні. Пізніше ПАРЄ продовжила санкції проти делегації РФ до січня 2016 року, проте не анулювала її повноваження. 23 грудня 2015 року російська делегація «в знак протесту» покинула ПАРЄ до тих пір, поки США і ЄС не знімуть санкції з Росії.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...