"Їх начинили, як ковбаси. 15 років вливали в голову, що без Путіна Росія загине", - Шендерович про росіян

Багато мешканців Росії увірували в те, що без путінського режиму їх державі прийде крах.

Володимир Путін. Фото: ЖЖ

Російський письменник і публіцист Віктор Шендерович жорстко розкритикував росіян за сліпу віру в пропаганду російського телебачення. Про це він сказав Ехо Москви, повідомляють Патріоти України.

"Їх начинили, вони як ковбаси, начинені цією «останкінської ковбасою», цього «останкінського м'ясокомбінату». Їм 15 років вливається в голову, що без Путіна Росія загине. Нічого іншого в цих головах вже немає.... Розбещення населення здійснено дуже успішно. Це єдине, в чому вони досягли великих результатів – вони розбестили населення. Останкіно виявилося дуже ефективним. Я перші роки путінські недооцінював ступінь ефективність пропаганди. Вона надзвичайно ефективна. Абсолютно деморалізоване і розтлінне населення", - обурився сатирик.

За його словами, неприйнятним є високий рівень підтримки нинішньої російської влади, зокрема тому, що з вини президента Росії Володимира Путіна РФ як ніколи близько підійшла до війни із Заходом. Але агресивна риторика, на його думку, абсолютно зайва, адже у Росії є ядерна зброя, тому ніхто так і не став би на неї нападати.

"У країні, де влітку все згорає, взимку замерзає незгоріле, в лікарнях немає ліків, немає грошей лікувати дітей і 20% живе за межею бідності, ось ця багатомільярдна зброя, вона навіщо? Я повторюю: ніхто 75 років на нас не нападає. Ми напали... Чому розпався Радянський Союз? Ми готувалися до війни. Нас з дитинства вчили, що ми повинні захищати. Але впав Радянський Союз не тому, що хтось прийшов зі зброєю – а закінчилася їжа. Виявився нежиттєздатним соціальний устрій цієї країни", - заявив Шендерович.

Він заявив, що Путін – це Мойсей навпаки. "Це різні провідники трошки і різна «дорожня карта». І у Мойсея було завдання – вивести з рабства, а у Путіна завдання – назад у рабство привести, де він буде фараоном. Йому не треба у вільну країну. Йому треба бути фараоном. І він розвернув їх і повів назад.... І вони щасливі як миленькі, тому що є наглядачі, а при наглядачах, як правило, єгиптяни дуже щасливі. Закінчується це все в черговий раз тим, що все закінчується, валиться, лопається. І далі – новий цикл. Наша драма в тому, що ми ніяк не вийдемо з свого 20-го століття. Йдеться навіть не про 25 років. Ми так і продовжуємо жити в відрижці 20-го століття", - поскаржився Шендерович.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...