Їм це вигідно: Бекешкіна пояснила, які політсили в Україні найбільше мусують тему перевиборів

Соціолог розповіла, що тему проведення в Україні перевиборів у Верховну Раду піднімають ті, кому вигідний розбрат у суспільстві, оскільки вибори – це завжди розбрат.

Ірина Бекешкіна. Фото:http://www.novostimira.com.ua/

Проведення перевиборів в Україні вигідно Опозиційному блоку та "Батьківщині", оскільки вони отримають більше місць у парламенті. Про це заявила український соціолог, голова фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна в коментарі Апострофу, передають Патріоти України.

"Тема перевиборів мусується політичними силами, яким це вигідно. Передусім це – "Опоблок" і "Батьківщина", які при наступному складі отримають більше, ніж вони мають зараз. Тема піднімається тими, кому взагалі вигідний такий розбрат у суспільстві. Тому що вибори – завжди розбрат", – зазначила вона.

Бекешкіна додала, що в українського населення переважає позиція "за" проведення перевиборів до Верховної Ради.

"Одначе коли ми запитуємо, чи буде наступний склад обраної Ради кращим, то абсолютна більшість цих людей вважає, що він залишиться таким же. Крім того, значна частина населення України не бачить, за кого голосувати. Визначилися зі своїм вибором не більше половини населення, решта або не йтимуть на вибори, або не бачать, за кого голосувати", – сказала соціолог.

Вона прокоментувала підписання партіями "Свобода", "Національний корпус" і "Правий сектор" документа про об'єднання зусиль.

"Таке об'єднання з погляду електоральних перспектив – правильне. Згадаймо останні парламентські вибори, коли не пройшов ні "Правий сектор", ні "Свобода", тому що ці голоси розділилися. Якби вони йшли разом, то могли б опинитися у Верховній Раді. Крім того, вони близькі за своїми ідейними поглядами. Тому нинішнє об'єднання, з такої точки зору, правильне. Було б добре, щоб політичні сили, які близькі за своїми політичними поглядами, об'єднувалися", – зазначила Бекешкіна.

За її словами, запит на націоналістичні партії нині в українському суспільстві є.

"Принаймні цього буде достатньо для того, щоб їм подолати 5-відсотковий бар'єр. Інша справа, наскільки цим партіям удасться мобілізувати своїх виборців, тому що це все-таки незначний сегмент суспільства. Цей проект розрахований на людей, які поділяють їхні політичні погляди, на людей, які навіть не націоналісти, а з досить радикальними поглядами. Але важко зараз сказати, скільки можуть отримати ці партії від такого сегменту виборців", – сказала соціолог.

Як відомо, Верховна Рада сьомого скликання розпочала роботу восени 2014 року. Чергові вибори до парламенту мають відбутися 2019 року.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...