Їм закон не писаний? Прокурорша ГПУ приховала бізнес чоловіка, який працює на Сашу-стоматолога

Юлія Куликова "бореться з корупцією" на посаді заступника начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції ГПУ.

Юлію Куликову, призначаючи на посаду начальника обласного управління юстиції у 2013 році, представляли як голівудську зірку. Фото: dn.vgorode.ua.

Заступник начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури Юлія Кулікова не задекларувала частину бізнесу чоловіка, пишуть Патріоти України з посиланням на "Наші Гроші".

Зокрема, його частку у ТОВ «Білдінг Інвестментс Груп», що підконтрольне Олександру Януковичу, сину біглого екс-президента України. Про це свідчать дані декларації Кулікової за 2015 рік.

Так, Юлія Кулікова задекларувала внесок чоловіка у ТОВ «Автолайн» розміром 30 тис. грн, натомість, частки у ТОВ «ВКФ «Дебют» та ТОВ «Білдінг Інвестментс Груп», сумарний розмір яких становить 78,1 тис. грн - у документі не прописала.

Статутний фонд хлібобулочного ТОВ «ВКФ «Дебют» становить 150 тис. грн. Рівноправними власниками фірми є Володимир Куліков та його тесть - Володимир Усипенко. Раніше співзасновником був Володимир Ковалевський, якого називали людиною Бориса Колесникова, бо він очолював Нацагентство з питань підготовки та проведення в Україні фіналу Євро-2012.

Ще один бізнес-актив Кулікова, не вказаний у декларації дружиною, - це ТОВ «Білдінг Інвестментс Груп». Фірма заснована у грудні 2010 року Володимиром Куліковим (0,01%) та ПАТ «Кепітел Білдінг Корпорейшен» (99,99%). Останнє через ПАТ «Мако Холдінг» належить Олександру Януковичу.

За даними SMIDA, з квітня 2012 по березень 2015 Куліков обіймав посаду генерального директора ПАТ «Кепітел Білдінг Корпорейшен». До цього працював заступником директора МПП «Авто-профі», власником якого є один із топ-менеджерів Януковича-молодшого Едуард Слинько.

Саме зі Слиньком у 1997 році Куліков заснував ТОВ «Автолайн», що спеціалізується на оптовій торгівлі автотранспортними деталями. З 2011 року Куліков контролює фірму одноосібно.

Він також є одним із засновників ГО «Донбаське товариство мисливців та риболовів «Донбас-Фауна». За інформацією «Української правди», з 2009 році організація взяла у користування 3,8 тис. га мисливських угідь (ліси у Амвросіївському, Шахтарському та Великоновосілківському районах Донецької області), а у 2011 орендувала Камишевахське водосховище площею 60 га для риборозведення, розташоване на річці Камишеваха у Амвросіївському районі Донеччини. Відомо, що вартість оренди водойми з терміном дії до 2021 року склала лише 3 тис. грн/рік.

Нагадаємо, Юлія Кулікова призначена заступником начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції ГПУ у вересні 2015 року. Раніше очолювала управління захисту прав і свобод громадян та інтересів прокуратури Донецької області, була начальником Головного управління юстиції в Донецькій області. В органах прокуратури працює з 1998 року.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...