Йшов третій рік війни: Українські чиновники-бюрократи таки змусили лікарів-добровольців покинути зону АТО

Як назвати цих державних мужів України, які до цього часу не змогли вирішити проблему офіційного залучення медиків-добровольців до участі в АТО?

ПДМГ змушений покинути зону АТО через бюрократію українських чиновників. Фото: life.pravda.com.ua.

Із зони АТО на Донбасі йдуть медики добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова. Причиною стала неузгодженість процедури офіційного залучення медиків-добровольців до участі в АТО. Про це розповів керівник ПДМГ ім. Пирогова Геннадій Друзенко, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Він висловив здивування відмовою "підсилювати нашими лікарями медичну службу ЗСУ, незважаючи на критичну нестачу медиків в останній". Як зазначив Друзенко, призупинення співпраці - "вимушений захід".

За його словами, ПДМГ протягом останніх трьох місяців звертався і до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, і секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра оборони Степана Полторака і начальника Генштабу Віктора Муженка з проханням вирішити проблему офіційного залучення медиків-добровольців до участі в АТО.

"Я особисто обговорював це питання з Полтораком і Муженком, знаю про доручення прем'єра, секретаря РНБО і міністра оборони вирішити цю проблему. У результаті переговорів знайшли взаємоприйнятний вихід - залучати медиків-добровольців до участі в АТО в порядку, передбаченому ч.6 ст.4 закону "Про боротьбу з тероризмом", як окремих громадян за їхньою згодою, але віз і нині там", - додав Друзенко.

Він також зазначив, що медики-добровольці повинні мати право на отримання статусу учасника бойових дій.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...