Істерія наростатиме: Окупанти шукають в Криму ще кілька "українських диверсійних груп" (відео)

На окупованому півострові не заспокоїлися на арешті двох "підозрюваних".

Окупанти шукають в Криму спільників "диверсанта" Панова. Скріншот.

Російські слідчі вважають, що в окупованому Криму можуть діяти кілька груп "українських диверсантів". Про це пише видання Коммерсантъ, повідомляють Патріоти України.

У матеріалі йдеться про те, що затриманий українець Євген Панов нібито повідомив ФСБ про учасників свого "осередку", однак відповідно до орієнтування, поширеного серед працівників "правоохоронних органів" Криму, "на півострові може діяти ще кілька подібних груп".

Журналісти пишуть, що однією з підстав для арешту підозрюваних Євгена Панова і Андрія Захтея був названий той факт, що встановити і затримати вдалося далеко не всіх їхніх ймовірних спільників, а "опинившись на волі, підозрювані можуть вступити з ними в контакт і продовжити займатися злочинною діяльністю".

Нагадаємо, 7 серпня, російські прикордонники перекрили рух на усіх пунктах пропуску на адмінмежі між окупованим Кримом та материковою Україною. У російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні. Лише вранці 10 серпня усі три пункти пропуску знову почали працювати у штатному режимі. За ці три дні поблизу адмінкордону спостерігалася висока активність ЗС РФ.

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-ме серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", під час затримання якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися до Криму, що "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України".

ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий. У Росії заявили, що на місці першої сутички були начебто виявлені 20 саморобних вибухових пристроїв, боєприпаси, міни, гранати і спецзброя.

Також ФСБ заявила про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки у Криму із числа громадян України і Росії. Одним із організаторів терактів назвали мешканця Запорізької області Євгена Панова, який служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні ЗСУ під позивним "Юджин", демобілізувався у серпні минулого року.

Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Суд заарештував Панова на два місяці.

Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору". Також він пообіцяв, що "безумовно, повз таких речей проходити не будемо".

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...