"Істерія путінських клоунів", або Чи загрожує Україні повна блокада Азовського моря, - журналіст

Погрози агресора посипалися після того, як українські прикордонники арештували іноземні кораблі, що заходили у закриті порти анексованого Криму.

Ілюстрація:Радіо Свобода

В Росії пригрозили повністю закрити Азовське море. Причина — українські прикордонники заарештували 15 іноземних суден, що прямували до окупованого Криму. Керівництво країни-агресора обурюється, чому Україна не дозволяє кораблям торгувати із захопленими територіями. Чи є в цьому небезпека і які наслідки може мати блокада Азова — з'ясовували українські ЗМІ, передають Патріоти України.

Що трапилося

Росія вкотре погрожує перекрити Азовське море. Член комітету з оборони і безпеки Ради Федерації Франц Клінцевич у своєму Facebook звинуватив українську сторону у "свавіллі". Російського політика обурив арешт 15 іноземних кораблів, що заходили у закриті порти анексованого Криму. Обурення досягло такої межі, що він пригрозив за хвилини перекрити морське сполучення для українських кораблів.

"Нас буквально штовхають на різкі дії у відповідь. Так, ми буквально за хвилини здатні перекрити Азовське море для будь-якого українського корабля. І я не виключаю, що подібні дії можуть відбутися. По суті, Україна сама реально розриває угоду про Азовське море, від чого тільки вона і постраждає", — заявив Клінцевич.

За його словами, у порти анексованого Криму зайшли понад 940 іноземних суден, проте значну частину з них складають російські кораблі, які обслуговують закриті порти.

Чи загрожує Україні блокада

Раніше про загрозу повної блокади Азова говорив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука. Політик попереджав, Росія у змозі прострілювати Азов наскрізь.

"Росія у змозі просто заблокувати рух, і тоді всі судна, що перебувають в Азовському морі, просто залишаться там. Більше того, його територія контролюється і прострілюється як береговою артилерією, так і ракетними комплексами", — заявляв Тука.

Джерело: Обозреватель

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...