Історична зустріч: Вперше з 1928 року президент США ступив на кубинську землю

Нормалізація відносин з Кубою стала дипломатичним успіхом, який повинен, нарівні з ядерною угодою щодо Ірану, стати частиною зовнішньополітичного спадку Обами, - вважають експерти.

Барак Обама на Кубі: Візит, який ще недавно здавався неможливим. Фото: rus.delfi.ee

Барак Обама розпочав історичний візит на Кубу як перший діючий президент США, який ступив на кубинську землю після 1928 року. Його літак приземлився в столичному аеропорту близько 5 години вечора за місцевим часом, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Обама вийшов з президентського літака з парасолькою, оскільки в цей час на злітній смузі йшов дощ", - зазначає телеканал. На кадрах, які супроводжують повідомлення, видно, що Барак Обама прибув на Кубу разом з сім'єю.

На своєму твіттер-акаунті американський президент написав привітання іспанською та зазначив, що з нетерпінням чекає зустрічі з кубинським народом.

Першим пунктом програми перебування американського президента в кубинській столиці запланована його зустріч з персоналом посольства США в Гавані, яке недавно відновило свою роботу.

Як повідомляли раніше Патріоти України, президент США планує провести переговори з кубинським лідером Раулем Кастро, зустрітися з керівниками кубинських підприємств і представниками громадянського суспільства і виступити в прямому ефірі місцевого телебачення.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...