Незбагненне: Обама "випадково" профінансував "Аль-Каїду" і не схотів відзивати гроші від терористів, - ЗМІ

Попередник Трампа так і не відкликав грант, незважаючи на те, що міністерство фінансів США визнало це спонсорством тероризму.

Барак Обама. Фото: Рейтерс.

Колишній президент США Барак Обама зробив щедрий подарунок осередку «Аль-Каїди», повідомляють Патріоти України із посиланням на Fox News.

За повідомленнями телеканалу, адміністрація схвалила передачу гранту, що надає близько 200 тисяч доларів одному з філій організації в Судані. Попередник Трампа так і не відкликав грант, незважаючи на те, що міністерство фінансів США визнало це спонсорством тероризму. У 2014 році тодішня адміністрація Білого дому здійснила переказ суданській Islamic Relief Agency (ISRA) через Агентство США з міжнародного розвитку, згідно з даними Fox News. Зазначається, що завізував грант особисто президент Обама, лауреат Нобелівської премії миру.

Співробітник Близькосхідного форуму Сем Вестроп в своїй статті для National Review, написав, що він «не бачив нічого більш приголомшливого в політичній системі США». Він нагадав, що ISRA ще задовго до описуваних подій була внесена в список організацій, пов'язаних з терором, в тому числі з «Аль-Каїдою». При цьому він наголосив, що останнє угруповання стояло за руйнівними терактами 11 вересня 2001 року.

В Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) підтвердили цю інформацію. У зв'язку з цим підкреслювалося, що грант, підписаний Обамою з самого початку викликав стурбованість, однак адміністрація не відреагувала на прохання.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...