Італія наклала арешт на "гаманець" Путіна та майно сина Миколи Азарова, - посол України

Італія – перша і єдина країна ЄС, яка заморозила активи фінансиста Путіна.

Аркадій Ротенберг. Фото: 24feed.ruФінансова поліція Італії заарештувала рахунки и нерухомість Аркадія Ротенберга и Олексія Азарова. Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигин, зазначають Патріоти України з посиланням на replyua.

Він зазначив, що хоча політику Італії і важко назвати повністю спрямованою на підтримку України, а в заявах італійців часто чується проросійська налаштованість, але Італія стала єдиною країною, яка заморозила активи Ротенберга.

Як відомо, Аркадій Ротенберг є одним із фінансистів Путіна. Зараз заарештовано шість нерухомих об'єктів, розташованих в Сардинії, Лаціо і Римі. Адвокати російського фінансиста подали протест, і зараз проходить досудовий розгляд.

Україна залучається до процесу як третя сторона. За словами Перелигіна, ще в кінці минулого року був накладений арешт на нерухомість Олексія Азарова, хоча про це і не повідомляли в пресі.

Аркадій Ротенберг знаходиться під санкціями з 2014 року через анексію Криму Росією. В Євросоюзі впевнені, що Ротенберг є фінансистом Путіна.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...