Юльчини терзання: "Батьківщина" поки не визначилася щодо голосування за зняття недоторканності з Онищенка

Те, що олігарх і екс-регіонал є спонсором пані Тимошенко, неодноразово лунало з вуст колег по парламенту. Якщо це так, то підтримати - "підставити" партнера, не підтримати - "підставити" себе в очах виборців.

Нардеп від "Волі народу" Олександр Онищенко. Фото: ilife-news.comНардеп Сергій Євтушок в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив: фракція "Батьківщина" поки не визначилася, чи буде голосувати за позбавлення недоторканності з нардепа від "Волі народу" Олександра Онищенка, та підкреслив, що перед тим як визначитися щодо голосування, потрібно подивитися, наскільки професійно підготовлене відповідне подання, передають Патріоти України.

"Насправді потрібно дивитися це подання, наскільки воно професійно підготовлене. Якщо там таке ж подання, як і було на Клюєва, або, наприклад, депутат Онищенко звинувачується в тому, що хотів оптимізувати свої фінансові ресурси і звернувся з такою пропозицією. І працівники ДФС, зокрема керівник ДФС Насіров, поставив свій підпис щодо реструктуризації цього великого боргу, то тут потрібно питати, чому він туди свій підпис ставив, і мені здається, що тут Насірова треба залучати, а не бізнесмена, який хоче оптимізувати, або будь-який бізнесмен захотів би сплатити борг не відразу, а частинами", - зазначив Євтушок.

"Чи буде проголосовано? Не знаю. Спрогнозую: якщо буде якісне подання, то, можливо, будуть голоси. Ми це будемо розглядати на засіданні фракції, зараз детально дивитися на саме подання, у всіх трьох випадках, і будемо визначатися, як будемо голосувати", - пояснив народний депутат.

Нагадаємо, 16 березня Національне антикорупційне бюро України провело обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. У НАБУ зазначили, що обшуки були проведені в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем п ід час реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування". 15 червня в офісі Онищенка НАБУ провело повторний обшук. Після чого стало відомо про те, що в Генеральну прокуратуру надійшло подання Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка. А Ситник і Холодницький заявили про розкрадання нардепом "Волі народу" на суму 1 млрд 600 тис. гривень. 16 червня Генпрокурор Юрій Луценко підготував до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...