Юля береться за банки: Тимошенко знайшла собі нове електоральне середовище

"Батьківщина" ініціює проведення комітетських та парламентських слухань щодо проблем у банківській сфері та напрацювання механізмів захисту ошуканих вкладників.

Юлія Тимошенко. Фото:vchaspik.uaФракція "Батьківщина" об'єднає ошуканих вкладників у Всеукраїнську раду, яка оголосить ультиматум владі. Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила після круглого столу з представниками громадських організацій ошуканих вкладників банків, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Якщо влада не розуміє нормальної мови, то треба говорити мовою ультиматумів і сили. Інакше ми Україну та ваше життя не захистимо", – наголосила політик.

"Ми хочемо створити Всеукраїнську раду з громадян, які втратили заощадження та майно у знищених банках. Таких людей – понад 4,5 мільйона в Україні. Тобто майже кожна родина втратила кошти", – повідомила Юлія Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" озвучила вимоги до влади.

"Якщо людям не повернуть гроші, не буде припинена корупція на падінні курсу гривні, на Фонді гарантування вкладів, не буде припинена корупція пані Гонтарєвої на рефінансуванні банків, ми збиратимемо людей на вулиці. Більше не дамо знущатися над країною і людьми", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Сьогодні за ініціативи "Батьківщини" був проведений круглий стіл за участю представників громадських організацій, що об'єднують вкладників банків. Зокрема, Асоціації постраждалих вкладників "Форум-SOS", Спілки вкладників АТ "Дельта Банк", "Фінансового майдану", Комітету захисту вкладників банку "Фінанси та кредит", а також рухів вкладників банків "Михайлівський", "Хрещатик", "Фінансова ініціатива", Євробанку, "Банку "Київська Русь" та інших.

За результатами круглого столу Юлія Тимошенко заявила, що "Батьківщина" ініціює проведення комітетських та парламентських слухань щодо проблем у банківській сфері та напрацювання механізмів захисту ошуканих вкладників.

Політик також наголосила, що "Батьківщина" підтримує пропозицію, висловлену ошуканими вкладниками, про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування злочинної діяльності керівництва НБУ та Фонду гарантування вкладів.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...