Юнкер різко відповів на слова Порошенка про членство в ЄС і НАТО

Що б могли означати ці слова єврочиновника?

Фото: ЗМІ

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер нагадав, що Україна на сьогодні не є членом Європейського Союзу і НАТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Так, про це він сказав на конференції послів ЄС.

"У світі зараз триває 60 війн, жодної немає у Європі, не враховуючи Україну, яка не є у ЄС. Я бачу, що мій друг Порошенко сказав декілька днів тому, що Україна є Європейським Союзом і НАТО, але зараз це не те і не інше. Я думаю, що ми повинні це мати на увазі", - сказав Юнкер.

Нагадаємо, 24 серпня під час виступу на військовому параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України президент Петро Порошенко заявив, що дорога в України одна - широкий євроатлантичний автобан, що веде до членства у Європейському Союзі та НАТО.

За словами президента, "на 26-му році Незалежності ми успішно завершили боротьбу за ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Щоб заблокувати цей процес, Москва доклала ще більших зусиль, ніж свого часу до зриву підписання самого договору". "Та є така приказка: "Собаки брешуть, вітер віє, а караван (наш український караван) – іде". 1 вересня Угода набирає чинності і стає для нас "дорожньою картою" реформ. А дорога у нас одна - широкий євроатлантичний автобан, який веде до членства в Європейському Союзі та НАТО", - додав глава держави.

Крім того, 26 серпня під час урочистостей з нагоди 50-річчя створення Світового конгресу українців

Порошенко заявив, що Україна відповідатиме критеріям, необхідним для членства в ЄС та НАТО. "Впевнений у тому, що і в подальшому ми можемо розрахувати на таку саму координацію та взаємодію з боку СКУ зусиль нашої держави із захисту суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави і реалізації наших амбіційних європейських і євроатлантичних цілей, бо окремі політики в середині країни та за її межами також не вірять, що ми отримаємо і перспективу членства в ЄС, і перспективу членства в НАТО", - сказав президент.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...